LinkedIn is jouw digitale visitekaartje!

Passie, emotie en liefde
29 oktober 2018
Lopes Slot gestart op Aruba!
13 november 2021

LinkedIn is jouw digitale visitekaartje!

Een groot voordeel van LinkedIn is dat je er meer van jezelf kan laten zien dan op een  papieren visitekaartje –

 Op een visitekaartje zie je in een oogopslag informatie van iemand. Op LinkedIn is dat precies zo. Typ de naam van iemand in en bekijk wat je dan ziet over die persoon. Zoek nu even niet verder in het profiel maar kijk welke informatie jij ziet. 

Dit is je digitale visitekaartje. Het gaat niet alleen om de tekst, maar ook om de foto’s die een indruk geven over jou.  Als je verder door zoekt in het profiel dan zie je waarschijnlijk nog meer informatie, maar deze vier onderdelen zijn het eerste wat iemand van je ziet op LinkedIn:

1. Profielfoto en achtergrondfoto

Besteed aandacht aan je profielfoto, zorg dat je voor iedereen goed herkenbaar bent. Je mag lachen, als het maar professioneel overkomt. Ook de achtergrondfoto is belangrijk. Geef het de professionele uitstraling die jij wilt!

2. Naam

Het klinkt logisch, maar kijk toch even naar je naam. Beslis of je wel of niet jouw voorletters vermeldt. Ben je getrouwd? Zet dan eventueel de naam van je partner achter jouw achternaam. Het moet in ieder geval de naam zijn waarmee men jouw kan aanspreken of aanschrijven.

3. Kopregel

In deze twee korte regels zet je de allerbelangrijkste informatie neer. Vooral op de smartphone worden deze regels afgekort, maar je hebt 220 tekens de ruimte om hier je huidige functie neer te zetten.

4. Werkgever

Hier laat je zien waar jij nu werkt. Zorg dat deze informatie actueel en herkenbaar is.

Zorg er dus voor dat je een goed verzorgd LinkedIn-profiel hebt, met actuele informatie en goede foto’s. LinkedIn is jouw digitale visitekaartje!

Heb je vragen, ontbreekt er iets of kun je iets aanvullen? Neem gerust contact met ons op!