Presentatie aan tien internationale studenten op Aruba!

Presentashon duna na dies studiantenan international na Aruba!
8 december 2021
Maak connecties op LinkedIn!
14 december 2021

Presentatie aan tien internationale studenten op Aruba!

De nieuwe onderneming Lopes Slot Training & Coaching is gevraagd door Team Academy Amsterdam om een presentatie te geven aan hun internationale studenten te geven op Aruba. Op 6 december hebben Lopes-Slot en Slot-Lopes een inspirerende presentatie gegeven aan 10 studenten die bezig zijn met hun studie Ondernemerschap. De studenten hebben gekozen om dit jaar op Aruba een snuffelstage te lopen. De ondernemers zijn via LinkedIn benaderd door de academie. 

De twee ondernemers Richard Lopes-Slot en Ronald Slot-Lopes samen met de 10 internationale studenten

De 10 studenten van Team Academy zijn 3 weken op Aruba. Tijdens hun studie starten zij ieder hun eigen bedrijf met echte producten en diensten. Elk jaar reizen zij naar verschillende buitenlandse bestemmingen om verbindingen te bouwen voor hun bedrijf. Dit jaar is gekozen voor Aruba. De studenten ontvingen de ondernemers in een mooie inspirerende Villa in Malmok en kregen uitleg over de verschillen in zakendoen in Nederland en op Aruba.

Waarom een business starten op Aruba?

Richard, een van de ondernemers, is geboren op Aruba.  Ze vertellen: “In de afgelopen tijd heeft Covid ons geleerd dat het belangrijk is om in de buurt van familie te wonen. We woonden op Bonaire tussen de families in Nederland en Aruba in. In Nederland hadden wij al enkele jaren ervaring op school als senior docent en in de bankenwereld als adviseur en later als leidinggevende. Lopes Slot Training & Coaching werkte met diverse partners die al ingangen hadden in de bankenwereld. Door een breed netwerk en bewezen excellente diensten was het makkelijk om bij diverse grote banken binnen te komen. Lopes Slot is vol energie van start gegaan op Aruba om mensen en bedrijven te helpen regie te nemen over hun privé en professionele toekomst. Dat is onze droom.”

Wat zijn jullie belangrijkste tips?

Tip 1: “Toon passie”. Laat je passie zien voor je product, bedrijf en de klanten. Niet Faken! Want je klant gaat het merken en voelen. Passie moet uit je hart komen en moet echt zijn.

Tip 2: “Geef niet snel op.” Houd rekening met een opstartperiode. Als ondernemer wil je graag snel beginnen en geld verdienen, maar er moeten eerst belangrijke zaken worden geregeld zoals het aanvragen van vergunningen, verzekeringen, inschrijving bij de KVK, belastingdienst. Maar ook het bedrijf oprichten bij de notaris, een zakelijke bankrekening openen, financiering aanvragen en inventaris aanschaffen. De ondernemers leggen uit dat dit normaal is en dat je niet moet opgeven. Ga door met het realiseren van je droom! We zijn op Aruba in twee maanden tijd bijna klaar met de oprichting van ons bedrijf, maar hadden een voorbereiding van meer dan zes maanden. Tussendoor zijn we al begonnen met het werven van klanten en zijn bezig in gesprek met diverse opdrachtgevers. Onze eerste opdracht/klant is inmiddels binnen en zijn we heel blij mee. We beginnen deze week al met onze eerste training en coaching sessies.

Tip 3: “Werk samen met andere bedrijven.” Op Aruba merken wij dat je in het begin net als in Nederland ook hulp nodig heeft van andere bedrijven die al jaren gevestigd zijn op Aruba. Overal ter wereld heb je samenwerking nodig om je te kunnen helpen om een succesvol bedrijf op te starten. Heb je niet veel kennis van wet- en regelgeving of je hebt geen tijd om alle regels uit je hoofd te leren, schakel dan een jurist/advocaat in die je hiermee kan helpen. Zo kan je anticiperen en je goed voorbereiden op diverse processen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Tip 4: “Breid je netwerk zo snel mogelijk uit.” We hebben een groot netwerk in Nederland, maar nu moeten we ook een breder netwerk gaan bouwen op Aruba. Veel vrienden en familie zijn ons aan het helpen om in contact te komen met nieuwe potentiële opdrachtgevers en klanten. Leer mensen kennen en laat zien dat je passie hebt voor je onderneming. Ook de sociale media is hierbij belangrijk. Wij werden via LinkedIn door de directeur van Team Academy benaderd om een presentatie te geven en vragen te beantwoorden van de internationale studenten. Zo ervaren we dat LinkedIn via onze gezamenlijke contacten (16 duizend) een goede manier is om nieuwe contacten te leggen met internationale bedrijven.

overhandiging van het boek aan de mentor van de 10 studenten.

Het boek: ‘Passie, Emotie en Liefde voor de klant’ 

Na afloop overhandigde Richard zijn boek ‘Passie, Emotie en Liefde voor de klant’ aan de studenten. Met dit boek krijgen de studenten tips en tools voor het voeren van korte, krachtige, excellente gesprekken met als eindresultaat een excellente klantbeleving. Ook de studenten en alle ondernemers kunnen dit boek gebruiken om succesvol in gesprek te kunnen gaan met hun klanten. De voorraad boeken is op dit moment onderweg naar Aruba en ligt in januari 2022 in de boekenwinkels op Aruba. 

Aan het einde hebben de studenten geapplaudisseerd voor de presentatie. De studenten hebben de ondernemers bedankt voor hun tijd en aandacht voor hun ontwikkeling. Richard en Ronald hebben aan het eind gevraagd aan de studenten om nooit op te geven en door te gaan totdat zij hun doel hebben bereikt!